F-1 studentska viza za Ameriku

F-1 studentska viza za Ameriku je neophodan zvanični dokument za sve osobe koje žele da nastave školovanje u SAD. U daljem tekst nalaze se detaljna uputstva i spisak dokumentacije za studentsku vizu za Ameriku.

Proces dobijanja F-1 vize za Ameriku

F-1 studentska viza za Ameriku pruža vam mogućnosti da budete na teritoriji Amerike dok se školujete. 

Uz F-1 studentsku vizu imate mogućnost da radite part-time 20 sati nedeljno i to u sklopu kampusa. Full-time zaposlenje (40 sati nedeljno) dozvoljeno je isključivo tokom letnje pauze. 

Najpre je neophodno da dobijete I-20 dokument, odnosno Acceptance letter. Nakon toga možete započeti proces apliciranja za vizu, tako što se popunjava DS-160 formular. 

Zatim sledi zakazivanje termina u ambasadi i intervju. 

Mnogima popunjavanje DS-160 formulara može biti komplikovano, zato smo tu mi da vam olakšamo proces i sve uradimo u skladu sa propisima.

Potrebna dokumentacija za dobijanje je F-1 vize za Ameriku

Za dobijanje F-1 studentske vize za Ameriku potrebno je sledeće:

  • I-20 dokument: Predstavlja depozit koji treba da se plati i najčešće iznosi oko 15% od ukupne cene školarine. Vrsta studentskog pasoša bez koga nije moguće aplicirati za vizu, niti ući u SAD
  • DS-160 formular
  • I-901 SEVIS Fee Receipt: Predstavlja broj putem kog imigraciona služba ima uvid u aktivnosti studenta. Plaća se jednokratno i najkasnije u roku od 48 sati posle intervjua u ambasadi. Bez ovog broja ne možete da uđete u SAD, bez obzira na to što imate F-1 studentsku vizu.
  • Confirmation and instructions page: Dobija se po zakazivanju intervjua.
  • Izvod iz banke: Određeni iznos koji je naglašen I-20 dokumentom (Personal expenses). Ime koje se navodi u izvodu mora da se poklapa sa navedenom osobom u DS-160 formularu da će plaćati (sponzorisati) put.
  • Slika formata 5×5
  • Svedočanstvo: Verifikovano svedočanstvo za osnovne studije ili transkript ocena za master studije.


Ukoliko imate bilo kakva pitanja ili nedoumice u vezi sa F-1 studentskom vizom za Ameriku, pozovite nas na broj 065 816 19 55, stojim vam na raspolaganju.

Ako vam je potrebna tranzitna ili turistička viza, pružamo i te usluge.